Welkom bij Vuurland Studio!

Vuurland is een professionele budget geluidsstudio in het centrum van Utrecht.

Mix room

Vuurland Studio bestaat al sinds 1985 en kan bogen op een jarenlange ervaring. De huidige technici combineren het beste uit die traditie met alle mogelijkheden van de techniek van nu aangevuld met een fikse dosis enthousiasme. De muziek, het creatieve proces en niet de techniek staan bij ons voorop.

Wat vinden wij belangrijk:
-Een relaxte werksfeer.
-De mensen achter de knoppen zijn zelf muzikant en denken met je mee. Gitaarband, singer-songwriter, jazz, wereldmuziek, blazersensemble of zeemanskoor, het gaat er om dat jij de opname krijgt die je wilt.
-Up to date digitale opnameapparatuur, uitgebreide randapparatuur en een ruime sortering instrumenten staan tot je beschikking.
-We hebben ervaring met de meest uiteenlopende muziekstijlen en ook met multimedia en AV producties.

Hoe gaat dat, opnemen in Vuurland?

Het hangt er natuurlijk sterk van af wat voor soort productie je voor ogen hebt. Voor bands met een bezetting van drums, bas, gitaar en keyboards nemen we meestal eerst de basis van bijvoorbeeld bas en drums op waarna de rest van de instrumenten en stemmen worden ingespeeld. Als alles er goed op staat volgt dan de eindmix. Ook kun je alles 'live' in spelen als dat de sfeer ten goede komt. Reken normaal gesproken voor een demo van vier nummers op een dag opnemen (uiteraard afhankelijk van hoe vlot je alles inspeelt) en minimaal een halve dag mixen.

Live Demo
Ook is er de mogelijkheid om een goeie live demo in relatief korte tijd op te nemen, gewoon mikes opstellen en spelen als bij een optreden, aan het eind krijg je de mix direct mee.
Voor een sessie van totaal 8 uur betaal je dan slechts € 175,- exclusief btw.

D.I.Y. studio
Veel musici doen een aanzienlijk deel van de opnames tegenwoordig thuis op de computer. Wil je live opnemen geeft dat thuis toch vaak problemen met de akoestiek of de buren. Je kunt bij ons ook terecht met je eigen set van computer, A/D module of workstation. Gewoon je spullen aansluiten op onze mixer en gaan. Je betaald dan een lager uur of dagtarief en doet zelf de techniek waarbij je de eerste paar uur door ons wordt bijgestaan.
De hele studio inclusief randapparatuur, microfoons, afluistering en backline staat gewoon tot je beschikking.
Voor een hele dag waarbij je kunt werken van 11-23 uur betaal je dan slechts € 125,- exclusief btw.

Op locatie
Ook is het mogelijk om een opname op locatie te laten maken. Een live optreden registreren of een cd maken met je bigband of koor? Stuur een mailtje voor meer info en een prijsopgaaf.

Welke apparatuur?
We werken met een Soundcraft Ghost 24-8 mengtafel, een geweldig klinkende analoge tafel met typisch Britse eq.
Ook beschikken we over een aantal Focusrite en Neve pre-amps die direct in de Apollo of Tascam converters gaan
naar een Mac of PC met Cubase of ProTools. Je hebt dan de beschikking over een redelijk onbeperkt aantal sporen en edit mogelijkheden.
Naast moderne spullen hebben we ook veel 'vintage' outboard spullen, zoals compressor- limiters, buizen versterkers en gitaren. Wil je een uitgebreidere lijst met apparatuur, klik dan op 'techspecs' in het menu.

Losse verhuur van apparatuur
Je kunt bij ons ook terecht voor het huren van losse spullen. Gitaarversterker of drumkit, klein P.A., een goeie microfoon of een complete opnameset voor op locatie; van een Dobro tot en met een beamerset voor presentaties.
Ga naar verhuur apparatuur voor een lijst en prijzen.

Repeteren in Vuurland
Los van studioactiviteiten wordt er ook gerepeteerd. Er is een complete backline aanwezig. Op het moment zijn er diverse dagdelen vrij. Kijk bij repeteren voor meer info.

Wie namen er op in Vuurland?
Africa Soli, All the Kings Men, Antiphone, VPRO tv, Boris Dzaneck, RTL tv, NTR/ NPO tv, Brasta, the Charlies, the Comedown, Daryll-Ann, Fixation, Gore en Henk Westbroek, International Language, Jeannie's Wild Obsession, de Kliek, Louisiana Radio, Mill, Motel Bokassa, NCRV tv, Ome Cor's Showduo, the Pooh Sticks, Remmers Big Band, Robin, Racoon, Sunwoofer, de Wilma's.
Via de volgende links kun je wat recente opnames horen:
Wolvenplein, Flight Attendant Nelisse, Morning Due, Seedorf, Gabriel Self, Bad Looking Trouble
Een aantal Mp3 voorbeelden van opnames in VuurlandStudio

Je kunt in Vuurland ook opnemen met producer muzikant Erny Green als technicus.
Voor percussieworkshops kun je terecht bij Martin van Bladel 's info@percussieles.nl

voor het laatst gewijzigd op 28 maart 2018