Welkom bij Vuurland Studio!

Vuurland is een professionele budget geluidsstudio in het centrum van Utrecht.

Mix room

Vuurland Studio bestaat al sinds 1985 en kan bogen op een jarenlange ervaring. De huidige technici combineren het beste uit die traditie met alle mogelijkheden van de techniek van nu aangevuld met een fikse dosis enthousiasme. De muziek, het creatieve proces en niet de techniek staan bij ons voorop.

Wat vinden wij belangrijk:
-Een relaxte werksfeer.
-De mensen achter de knoppen zijn zelf muzikant en denken met je mee. Gitaarband, singer-songwriter, jazz, wereldmuziek, blazersensemble of zeemanskoor, het gaat er om dat jij de opname krijgt die je wilt.
-Up to date digitale opnameapparatuur, uitgebreide randapparatuur en een ruime sortering instrumenten staan tot je beschikking.
-We hebben ervaring met de meest uiteenlopende muziekstijlen en ook met multimedia en AV producties.

Hoe gaat dat, opnemen in Vuurland?

Het hangt er natuurlijk sterk van af wat voor soort productie je voor ogen hebt. Voor bands met een bezetting van drums, bas, gitaar en keyboards nemen we meestal eerst de basis van bijvoorbeeld bas en drums op waarna de rest van de instrumenten en stemmen worden ingespeeld. Als alles er goed op staat volgt dan de eindmix. Ook kun je zoveel mogelijk alles 'live' spelen als dat de sfeer ten goede komt.
Voor meer info; ga even naar Ernst's pagina voor zijn verhaal; Erny Green hij doet verreweg de meeste opnames tegenwoordig.
Hier wat beelden voor een indruk: Vuurland Studio
Hier wat recente sessies, ook met video: Facebook- Vuurland
Een spotify playlist met recente opnames: Spotify- Vuurland

Live Demo
Ook is er de mogelijkheid om een goeie live demo in relatief korte tijd op te nemen, gewoon mikes opstellen en spelen als bij een optreden, aan het eind krijg je de mix direct mee.

D.I.Y. studio
Veel musici doen een aanzienlijk deel van de opnames tegenwoordig thuis op de computer. Wil je live opnemen geeft dat thuis toch vaak problemen met de akoestiek of de buren. Je kunt bij ons ook terecht met je eigen set van computer, A/D module of workstation. Gewoon je spullen aansluiten op onze mixer en gaan. Je betaald dan een lager uur of dagtarief en doet zelf de techniek waarbij je de eerste paar uur door ons wordt bijgestaan.
De studio inclusief een flinke hoeveelheid randapparatuur, microfoons, afluistering en backline staat dan tot je beschikking.
Neem even contact op voor een prijsopgaaf en de mogelijkheden.

Op locatie
Ook is het mogelijk om een opname op locatie te laten maken. Een live optreden registreren of een cd maken met je bigband of koor? Stuur een mailtje voor meer info en een prijsopgaaf.

Welke apparatuur?
We werken met een Soundcraft Ghost 24-8 mengtafel, een geweldig klinkende analoge tafel met typisch Britse eq.
Ook beschikken we over een aantal Focusrite en Neve pre-amps die direct in de Universal Audio of Tascam converters gaan
naar een Mac of PC met Cubase of ProTools. Je hebt dan de beschikking over een redelijk onbeperkt aantal sporen en edit mogelijkheden.
Naast moderne spullen hebben we ook veel 'vintage' outboard spullen, zoals compressor- limiters, buizenversterkers en gitaren, Hammond orgel met Leslie. Wil je een uitgebreidere lijst met apparatuur, klik dan op 'techspecs'.

Losse verhuur van apparatuur
Je kunt bij ons ook terecht voor het huren van losse spullen. Gitaarversterker of drumkit, klein P.A., een goeie microfoon of een complete opnameset voor op locatie; van een Dobro tot en met een beamerset voor presentaties.
Ga naar verhuur apparatuur voor een lijst en prijzen.

Repeteren in Vuurland
Los van studioactiviteiten wordt er ook gerepeteerd. Er is een complete backline aanwezig. Op het moment zijn er diverse dagdelen vrij. Kijk bij repeteren voor meer info.

Wie namen er op in Vuurland?
Africa Soli, All the Kings Men, Antiphone, VPRO tv, Boris Dzaneck, RTL tv, NTR/ NPO tv, Brasta, the Charlies, the Comedown, Daryll-Ann, Fixation, Gore en Henk Westbroek, International Language, Jeannie's Wild Obsession, de Kliek, Louisiana Radio, Mill, Motel Bokassa, NCRV tv, Ome Cor's Showduo, the Pooh Sticks, Remmers Big Band, Robin, Racoon, Sunwoofer, de Wilma's.
Via de volgende links kun je wat opnames horen uit de lange Vuurland geschiedenis:
Wolvenplein, Flight Attendant Nelisse, Morning Due, Seedorf, Gabriel Self, Bad Looking Trouble
Een aantal Mp3 voorbeelden van wat oudere opnames in VuurlandStudio

Voor recente opnames: Spotify Vuurland en Facebook.

voor het laatst gewijzigd op 26 januari 2022